Microsoft Workshop

Članovi "Spin" IT tima, Vedret Hrvanović i Adnan Slomić su prisustvovali Microsoft workshopu pod nazivom "Windows Server 2012R2 CloudOS Road Show" koji je održan 19.4.2014. godine u Logosoftovom Edukacijskom centru u  Sarajevu. Predavač na ovom workshopu je bio dugogodišnji Microsoft MVP, Damir Dizdarević.

Simpozij

Spin je učestvovao 25. i 26. aprila 2014. godine, na 2. Međunarodnom Simpoziju, u  hotelu „Aquareumal“ u Fojnici, BiH pod nazivom:IZAZOVI FINANSIJSKO-RAČUNOVODSTVENE I MENADŽERSKE PROFESIJE U BIH – MOGUĆNOSTI I OGRANIČENJA.

Simpozij je organizovala edukativno-konsultantska kuća „FINconsult“ iz Tuzle, dugogodišnji partner naš firme, koja u okviru svojih kontinuiranih edukacija finansijsko-računovodstvene profesije, koristi Spin softver. Naravno, Spin je bio jedan od pokrovitelja ovog Simpozija, kojem su ispred firme Spin prisustvovale Demirović Azra i Smajlović Zikreta. 

MSnetwork

Konferencija Microsoft NetWork 4

Spin-ovi uposlenici, Senada Dračić i Jasmin Memišević, prisustvovali su četvrtomizdanju najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini, MS NetWork, koja je održana 14. i 15. aprila ove 2014.godine u Banji Vrućici, Hotel Kardial.

U posljednje 4 godine, MS NetWork konferencija je bez sumnje našla svoje mjesto ne samo u lokalnim, već i u regionalnim okvirima, kao konferencija koja privlači vrhunske predavače te učesnicima nudi višestruku vrijednost sa aspekta razmjene znanja i iskustava. Dodatna vrijednost ovogodišnje konferencije je i činjenica da je značajan broj predavanja obrađivao teme sa Microsoft Build 2014 konferencije, koja se održala ove godine u San Franciscu, te predstavila novosti za razvoj Windows Phone 8.1 aplikacija, Windows 8 Update, Universal Apps, poboljšanje procesa certifikacije aplikacija, kao i niz drugih zaista jako zanimljivih predavanja.