"SpinSoft" je skup programskih rješenja razvijan u ovoj firmi u proteklih 15 godina. "SpinSoft" je visoko integrirani poslovni programski paket, namijenjen za vođenje poslovanja malih, srednjih i velikih preduzeća. To je plod rada iskusne ekipe stručnjaka iz oblasti ekonomije, sistemskog softvera, aplikativnog softvera i oblasti komunikacija. Softver je rađen modularno, sa mogućnošću korištenja neovisno svakog pojedinačnog programskog modula.

Modularnost "SpinSoft" paketa omogućava da može odgovarati skoro svim vrstama djelatnosti, od mini-hiper-marketa, preko računovodstvenih agencija do složenih proizvodnih procesa. Maksimalan stepen automatizacije knjiženja, lakoća rada kao i komunikacija samog korisnika i programa, pruža svakom operateru veliku fleksibilnost i neupitnu produktivnost.

"SpinSoft", poslovni softverski paket je u cjelosti je domaći proizvod, što predstavlja jednu od prednosti kojom se firma SPIN d.o.o. razlikuje na tržištu, a daje mogućnost potpunog prilagođavanja potrebama domaćih poslovnih subjekata.

"SpinSoft" nudi cjelovitu informatičku infrastrukturu, praćenje i upravljanje poslovanjem, kako doći do veće produktivnosti kroz jednostavne poteze, kojim se dobijaju važne informacije, kako u segmentu prizvodnje, tako i nabave i prodaje.

Pri izradi softvera korišteni su najsavremeniji programski alati i podrška eminentnih ekonomskih stručnjaka i poslovnih ljudi.